Rólunk

Keresztpont

A Keresztpont Egyesület egy a Szegedi Tudományegyetemhez kötődő hallgatói csoport által létrehozott érték alapú közösség, amely céljának elsősorban az ifjúság fejlesztését és a felelős értelmiségi életforma kibontakoztatását jelölte meg.

Alapítói és tagjai olyan fiatalok, akik eltökéltek abban, hogy az egyesület jól körülhatárolt céljait minél innovatívabb módon, magas minőségben valamint hosszú távú következményekkel valósítsák meg.

A szervezet jelmondata, az „ahol az utak találkoznak” gondolat arra utal, hogy mind az egyesület, mind pedig az általa gondozott programok, események, valamint kisközösségek olyan helyek, ahol sok értékes ember életútja futhat össze, amely pozitív változásokat hozhat Szeged számára.

Rólunk

Ezek mentén jelen pillanatban

három projektet gondozunk

Felnőtté válás program

Felnőtté válás program néven egy egyetemisták kommunikációját és társas kapcsolatait segítő programot indítottunk, amely egy sokszoros túljelentkezéssel folyó egyetemi kurzusként, valamint mentorprogramként működik. A kurzus tematikájára alapozva szervezetünk egy interaktív kiállítást is létrehozott, amelyeket fesztiválokon mutattunk be.

Felnőtté válás program
Keresztpont esték

Keresztpont esték

Keresztpont esték címen egy értékalapú előadássorozatot hoztunk létre, ahol az elmúlt három évben összesen kilenc, egyenként 100-700 fős előadást bonyolítottunk le olyan előadók részvételével, mint Pál Feri atya, Bagdy Emőke, Bedő Imre, vagy épp Böjte Csaba.

Fair Trade

Felvállaltuk továbbá a Fair Trade megismertetését célzó komplex tevékenységet, amelynek keretében változatos programokat szervezünk a méltányos kereskedelem megismertetésére fesztiválokon, az előadásainkon, online módon, vagy épp önálló rendezvényeinken.

Trinity

További kezdeményezések

Keresztpont Félmaraton és Családi Futónap

Az elmúlt években mindhárom területen aktív és szerteágazó tevékenységet végeztünk, többek között sikeres pályázatok segítségével. Mind között a legkiemelkedőbb jelentőségű a 2021-ben és 2022-ben megrendezett I. és II. Keresztpont Félmaraton és Családi Futónap megszervezése volt, ahol egyenként közel 500 részvevő volt jelen.

Tágas Tér

Egyesületünk 2021 során vállalta a széles körű összefogással megvalósuló III. Tágas Tér Fesztivál koordinálását, valamint 2021-2022-ben részt vettünk számtalan más kezdeményezésben is, mint pl. a Keresztpont Termelői Vásárok megvalósítása az Egyetem Tanulmányi és Információs Központjában, vagy épp zenei programok megszervezése.