Description
- méltányos kereskedelmi hozzávalók kisgazda családoktól
- visszavezethető a termelőkig
- Bean-to-Bar – a finom kakaóbabot közvetlenül csokoládévá dolgozzák fel
- függetlenül ellenőrzött – bio és Fair Trade tanúsítvánnyal rendelkezik
- alumíniummentes csomagolás
- szójalecitin-mentes, helyette a krémben bio napraforgó-lecitin található
A kakaóbabot közvetlenül dolgozzák fel a csokoládégyárban kakaómasszává, majd csokoládétáblákká. Ez elég különleges. Így szinte senki nem csinálja már!
Manapság a kakaóbabot a csokoládégyárakon kívül dolgozzák fel kakaómasszává. A kereskedelem erősen koncentrálódik néhány nagyobb feldolgozóüzemre. A csokoládégyárak kakaómasszát vásárolnak, majd feldolgozzák csokoládémasszává. Az új tábla-trió gyártója rendelkezik azzal a tudással és géppekel, hogy ezt a saját gyárában tudja megcsinálni.
Termelők:
- CONACADO
- Manduvirá
Összetevők: nyers nádcukor, TEJPOR (23%), kakaóvaj, kókuszzsír, kakaómassza, fagyasztva szárított banánpor (0,6%), természetes aromák, bourbon vanília, emulgeálószer: lecitin (bio napraforgó-lecitin).
Nyomokban GLUTÉNT TARTALMAZÓ GABONAFÉLÉKET és DIÓFÉLÉKET tartalmazhat.
Tápértékek (100 g termékben):
- energiatartalom: 577 kcal (2400 kJ)
- zsírtartalom: 38,9 g
- ebből telített zsírsavak: 26,4 g
- szénhidrátok: 48,5 g
- ebből cukrok: 47,7 g
- fehérje: 7,5 g
- só: 0,22 g
További információk:
- az összetevők 66,4%-a származik Fair Trade kereskedelemből
- a tejcsokoládé kakaótartalma legalább 38%